پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب از تولید ۵۷۵ هزار عدد زنبور براکون و ۲ هزار و ۲۰۰ گرم تخم زنبور تریکوگراما در انسکتاریوم این شهرستان خبر داد
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، معاون استاندار و فرماندار شهرستان میاندوآب در حالی که مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان نیز وی را همراهی میکرد از انسکتاریوم تولید حشرات مفید این شهرستان بازدید و از نزدیک در جریان روند تولید و توزیع حشرات شکارگر قرار گرفت. رضا مقدم در حاشیه این بازدید گفت: در راستای توسعه مبارزه بیولوژیک با آفات، کاهش مصرف سموم شیمیایی، جلوگیری از خطرات آلودگی زیست محیطی و تولید محصول سالم، مدیریت جهاد کشاورزی میاندوآب از سال ۱۳۹۲ با راهاندازی و تجهیز یک واحد انسکتاریوم در این شهرستان، اقدام به تولید و توزیع حشرات شکارگر میکند. وی افزود: شهرستان میاندوآب بعد از مرکز استان ارومیه، تنها شهرستانی است که در زمینه تولید حشرات مفید شکارگر در استان آذربایجان غربی فعالیت میکند.
مقدم یادآور شد: امسال ۵۵۰ هزار عدد زنبور براکون و ۲ هزار و ۲۰۰ گرم تخم زنبور تریکوگراما در انسکتاریوم میاندوآب تولید و جهت کنترل جمعیت آفات مینوز و هلیوتیس در سطح ۵۵۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی این شهرستان رهاسازی شده است. همچنین ۲۵۰ هزار عدد زنبور براکون برای کنترل آفات کرم ساقه خوار و برگ خوار محصول ذرت، تولید و در ۲۵ هکتار از مزارع این محصول در شهرستان رها سازی شده است. وی ادامه داد: در راستای مدیریت تلفیقی آفات از نصب تلههای فرمونی نیز جهت ردیابی آفات در محصولات مختلف استفاده میشود. مقدم عنوان کرد: با توجه به نتایج مثبت حاصل از رهاسازی حشرات شکارگر در کنترل بیولوژیک آفات هلیوتیس و مینوز در مزارع گوجه فرنگی طی سنوات گذشته، علاوه بر کشاورزان شهرستان میاندوآب، کشاورزان شهرستانهای همجوار از جمله بوکان، شاهین دژ و نقده نیز از این روش مبارزه استقبال و جهت دریافت حشرات شکارگر به انسکتاریوم میاندوآب مراجعه میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به آغاز برداشت محصول گوجه فرنگی از مزارع این شهرستان اظهار کرد: برداشت گوجه فرنگی از اوایل مرداد ماه در این شهرستان آغاز شده است و همچنان ادامه دارد. وی افزود: امسال یک هزار و ۶۹ هکتار از اراضی شهرستان میاندوآب به کشت محصول گوجه فرنگی اختصاص یافته است و پیش بینی میشود ۸۰ هزار تن محصول از این اراضی برداشت و روانه بازار مصرف شود. مقدم با اشاره به ضرورت افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی عنوان کرد: به منظور کاهش مصرف آب در تولید محصول گوجه فرنگی، بیش از ۸۵ درصد از مزارع گوجه فرنگی این شهرستان به نوار آبیاری تی تیپ مجهز شده است. وی با اشاره به اهمیت توسعه صنایع غذایی و تبدیلی کشاورزی در راستای جذب محصول تولیدی کشاورزان گفت: ۳ کارخانه تولید رُب صنعتی، در مجموع با ظرفیت تولید سالانه ۷ هزار و ۲۰۰ تن، در این شهرستان فعالیت دارند.